Checkpoint Da Nang - De wonderlijke belevenissen in een stad in lockdown. Deel 1

 

Da Nang is opnieuw in lockdown. Hier spreken ze trouwens niet over lockdown, maar over social distancing. De lockdown is veel strikter dan vorige keer. Het is ook letterlijk een lockdown.

Luchthaven, station: afgesloten. De hele stad is afgesloten. Op de grote invalswegen staan wegblokkades die door het leger en politie bemand worden. Je komt er alleen door als je de nodige papieren hebt die bewijzen dat het een “noodzakelijke verplaatsing” is, als je bereid bent in quarantaine te gaan en als je slaagt voor de gezondheidstest.

Foto G. de Vos

Op 20km van Da Nang ligt Hoi An, een historisch stadje. Da Nang en Hoi An, dat is een constante uitwisseling, transport, pendelen. Maar Hoi An ligt in een andere provincie. Er zijn ook corona maatregelen, maar niet zo strikt als die in Da Nang. De weg tussen Da Nang en Hoi An is afgezet. Je komt er niet door.


Maar spullen komen er wel door. De goederen uit kleine vrachtwagentjes worden overgeladen. Er staan aan beide kanten van de blokkade mensen te wachten. Ze wachten tot hun contact aan de overkant arriveert zodat een uitwisseling plaats kan vinden: kantoorspullen, granola, brood, het wordt over de dranghekken doorgegeven. Zo ontving ik een “Belgian survival kit”.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Termieten

Stof

Herinner